MENU

      Anderson Family Honored in Naming of McCook Hospital's New Radiation Center

      24746458_BG1.jpg
      Andy and Geri Anderson

      McCook's Community Hospital has announced the name for its new radiation oncology center, which is currently under construction.

      Hospital president and CEO Jim Ulrich says The Anderson Center for Radiation Oncology honors Andy Anderson and his late wife, Geri. The Anderson family contributed $500,000 to the Campaign for Cancer Care to helpbuild the radiation oncology center.

      The center is expected to be completed in April and will be able to provide daily radiation treatments for cancer patients. Once complete, Community Hospital will be the only critical access hospital in the state to provide radiation services.

      The center aims to bring cancer treatments much closer to many who previously had to travel to a larger city.

      "Community Hospital's strategic planningprocess had identified the need to provide radiation oncology for our region,but it was Andy and Geri's gift that was the turning point in knowing that itcould, in fact, become a reality," explained Terri Shipshock, Community HospitalHealth Foundation executive director.

      The Andersons understood morethan most the importance of access to cancer treatment. Geri lost her longbattle with cancer in January 2013. Their son, Michael, was also stricken withcancer six years prior to Geri and died in 1996 while only 45.

      "For many years thiscommunity showed its love and support for Geri and for Mike when they werestricken with cancer. It was Geri's idea that the radiation oncology centerbecome a reality," shared Andy. "She knew first-hand how beneficial the center would be toother families with similar needs for services of this kind," he said.

      The 4,200 sq. ft. center is located on thenortheast corner of the Community Hospital campus, just east of the MedicalSpecialists Center.

      It willinclude reserved parking, a private entrance, a comfortable reception and waitingroom, two large exam rooms, offices for staff, a control room and a large vaultto contain the linear accelerator used in the treatments.

      Additionally, waiting areas and exam rooms were designed to allow families to accompany their loved ones during treatment, as well as allowing for future growth.

      component-story-more_media_horiz-v1-01
      FOLLOW US ON TWITTER